marți, 23 februarie 2010

Rasfatzat sau nu?

Plecand de la Bataia e rupta din rai am tot urmarit niste clipuri pe youtube despre copii rasfatati. Nu stiu ce sa zic, dar eu nu prea sunt de acord cu parerea generala in astfel de cazuri.
Probabil si din cauza ca 16 ani, in America, e o varsta foarte sensibila, e ceva mai importanta decat 21 de ani, e varsta la care au voie sa conduca si cel putin la baieti NU TE JOCI CU MASINA OMULUI!!! nu faci greseli in privinta acestui moment.
Ok, pe vremea mea nu s-a putut decat batrana Dacie a tatalui, dar la ei ... Slava domnului ... vorbim de alta putere de cumparare, sunt alte timpuri PLUS CA AU CELE MAI IEFTINE PRETURI DIN LUME la masini.
Nu sunt acord cu masini scumpe, decat eventual daca copilul meu a fost sau e participant activ la competitii de karting, altfel o masina de care sa nu ma doara inima daca o trosneste, bine, asta se rezolva cu un Casco OBLIGATORIU pentru primii 2 ani sa zicem sau 50.000 Km. Apoi o masina cu sisteme de siguranta cat mai bune: ABS, ESP, airbags s.a.

Dupa toate astea te asiguri ca masina respectiva coincide cat de cat cu ce-si doreste copilul si ca este intr-o conditie cat mai buna. Un polish e obligatoriu daca iei cumva masina respectiva la second-hand, trebuie s-o faci sa arate cat mai aproape de impecabil.

Si dupa ce te asiguri ca are instructajul bine facut, nu trebuie sa-tzi fie frica, e copilul tau, ai avut 16 ani de zile sa-i dai exemple cat mai bune despre cum te porti in viata, ai incredere in el, e vremea lui acum! lasa-l sa se bucure de viata, acum e cel mai bun moment!
Nu e nimic mai urat pe lumea asta decat un tip cu riduri intr-un Ferrari :(.
Ferrari e frumos sa-l ai imediat ce faci 5 ani de soferie sau peste 100.000 km, nu cand ai iesit la pensie!

Ca sa revin la filmulete, doua exemple am gasit asa rapid:

Parinti tampiti(nu, nu cred ca e vorba neaparat de copil rasfatat, ci mai degraba de parinti nesimtiti, au supeer masini in driveway si copilului ii iau ceva de 300$)



si Super parinti, urmariti pana la sfarsit, sunt si reguli clare despre ce inseamna masina, inclusiv cu faze de genul "No questions asked". Oricum fata si reactia copilului este PRICELESS!!! daca poti sa faci asa ceva pentru copilul tau nu mai sta pe ganduri, nici macar nu e foarte scumpa, e disponibila incepand cu 27.000$.